Scandinavian Mountains Airport

ÖPPNAR FÖR TRAFIK DEN 22 DECEMBER 2019!

Scandinavian Mountains Airport - Sälen Trysil, som ligger vid riksgränsen mellan Sälen och Trysil, bara ca 20 km från Högfjällshotellet, öppnar för trafik den 22 december 2019. Först ut att avisera trafik är flygbolaget BRA som öppnar linjer från Stockholm/Bromma, Göteborg, Malmö, Ängelholm och Växjö. 

”Vi på Sälens Högfjällshotell och Gammelgården har längtat efter den här dagen. Bilen har hittills varit det enda alternativet för våra gäster. Vi kommer att få se många ytterligare linjer men det är redan nu klart att man i vinter kommer att kunna flyga från Bromma, Malmö, Ängelholm, Göteborg och Växjö. Vi står redo med våra hotell, restauranger och det härliga fjället” säger Thommy Backner, vd Scandinavian Resorts.

Den nya flygplatsen skapar ett nytt snabbt sätt att besöka Scandinavian Mountains året runt,  både reguljärt och med charter.

”Flygplatsen öppnar upp otroliga möjligheter och jag tror att vi kommer att få se ett nytt gästbeteende, för både privat- och konferensmarknaden, från Sverige och utlandet. Våra hotell ligger bara 18 minuter från gate och väntar med hela vårt unika utbud. Vi tror på Sälen och vi tror på flygplatsen som en viktig tillväxtmotor för hela vår region. Vi har varit med som ägare från början och känner idag stolthet över vad vi tillsammans lyckats åstadkomma” avslutar Thommy Backner.

Översiktsbild Scandinavian Mountains Airport - Sälen Trysil

Översiktsbild Scandinavian Mountains Airport - Sälen Trysil


DJI_0080.jpg

Läs mer om det senaste gällande flygplatsen:

www.scandinavianmountains.se

Scandinavian Mountains Airport - Sälen/Trysil

  • Flygplatsen ligger på gränsen till Norge och är den första som byggs i Sverige på 20 år.

  • Helt privatägd av 33 företag.

  • Terminalbyggnaden har fyra gater och innehåller bl.a. café, taxfreebutik och shop.

  • Ska förse Sveriges största skidområde Sälen och Norges största skidort Trysil med internationella gäster.

  • Transfertiden till det närmaste skidområdet i Sälen är 12 minuter. Till Trysil tar transfern 40 minuter.

  • Regionen är Skandinaviens största vinterdestination. Här finns fyra skidorter med mer än 100 000 bäddar i hotell, lägenheter och stugor.

  • Under vintersäsongen uppgår antal övernattningar till över 7 miljoner.

  • Området erbjuder 250 pister och ett enormt utbud av restauranger, nöjen, shopping och aktiviteter.

Flygplatsen är en viktig investering för vår långsiktiga hållbarhet som en europeisk vinterdestination, hela byggnationen har präglats av ett modernt miljötänk och är troligtvis Sveriges modernaste och mest hållbara flygplats.

Läs mer här om vår syn på hållbarhet och hur den moderna flygplatsen fokuserar på minskade utsläpp.