Resorten

Vintertid är resorten en värld av upplevelser för livsnjutaren, sommartid infinner sig istället lugnet och med fjället som närmaste granne finns ”ingenting att göra”. Fast det är klart, vandra, cykla, fiska, spela golf – att njuta av allt det som naturen har att erbjuda så har man fullt upp i alla fall, om man nu vill det. Annars njuter man solnedgången över fjället och lugnet som är helt tvärtemot den fartfyllda vintersäsongen. 

Vandringslederna startat precis runt husknuten och du kan själv välja svårighetsgrad och längd på din tur. Det ”snälla fjällen” i Sälen passar alla. Södra Kungsleden startar precis vid hotellet och den är asfalterad de två första kilometrarna, på så vis kan alla få komma ut på fjället. Man tar sig lätt fram med både rullstol och barnvagn.

Vår anfader, JW Klüver, som byggde Högfjällshotellet 1937, var en vågad norsk entreprenör som drömde om ett stort, lyxigt högfjällshotell -  en ”kurort i fjällen”.  Han valde just denna plats på grund av att säsongen är så lång här och det djupa snötäcket. Vi är honom evigt tacksamma för det. Han prisades under sin levnadstid för sin ”oförvägna insats att öppna Sälens fjällvärld för alla naturälskare”. Vi är stolta att än idag föra hans passion för fjällen vidare.

Välkommen bort. Känn dig som hemma.

Thommy Backner med familj