Cykla mountainbike i Sälen på sommaren.jpg

All praktisk info för sommarcyklisten (klicka på bilden för större karta)

Källa: Skistar

Cykla mountainbike i Sälen

Cykla i Sälen

Cross Country, Trailbiking, Downhill, Landsväg - välj själv!

Sälen erbjuder fjäll, bike parks, downhill, stigcykling och vidsträckta skogsbilvägar som ger dig en variationsrik upplevelse mil efter mil i cykelsadeln. Den vidsträckta högfjällsplatån som utgör Sälenfjällen är fantastisk för cykling. Här kan alla, gammal som ung, nybörjare som proffs hitta utmanande och roliga stigar. Från Sälen by startar exempelvis den beryktade leden ”King of the Hill” med sina 500 fallhöjdmeter. Här är det uppför, uppför och uppför… 

Downhill i Lindvallen
I Sälen Bike Park i Lindvallen tar du cykeln med upp i liften vid Gustavsbacken, ett flertal leder finns sedan att välja på från toppen och ner för barn, nybörjare men även för de som söker en större utmaning. Du cyklar nerför backarna och alla ledmarkeringar och färgkodningar följer samma princip som i de alpina backar där grönt är lättast och svart är svårast. 

Crosscountry
I Sälenfjälen finns alla möjligheter att prova på cykling för första gången, njuta din passion eller utmana dig själv i nya cykelsporter. Här finns hela 30 mil cross country leder. Sälenfjällen ingår iBiking Dalarna, ett samarbete mellan flera cykeldestinationer för att ge dig absolut bästa cykelupplevelse.

I Lindvallen finns det cykling som passar hela familjen med XC-leder som utgår från Snötorget. Njut av möjligheten att ta liften upp på fjället och testa fjällcykling!

Är du mer av en cross countryåkare och hellre tar längre turer med lite lugnare tempo så ska du absolut besöka Rörbäcknäs som är ett av Sveriges snabbast växande cross country-områden.  

Landsväg
I Sälen med omnejd finns fantastisk landsvägscykling på nästintill bilfria vägar i underbar fjällmiljö. Varianterna på turer är oändliga. 

Cykeluthyrning
På SkiStarshop Gustavtorget i Lindvallen kan du hyra det mesta i cykelväg, både cyklar och skyddsutrustning.

Cykelservice
På SkiStarshop Gustavtorget i Lindvallen får du hjälp med att serva och reparera din cykel.